Hvem passer online terapi for?

mind and matter online terapi

Jeg tilbyr online terapi for å også kunne nå mennesker som har behov for terapi, men som av en eller flere grunner ikke kan møte meg i klinikken. Jeg ønsker å møte klienten "der han er", og milliarder av mennesker over hele verden er på nettet flere timer hver dag. Online terapi viser like gode resultater for en rekke lidelser som det å treffe terapeuten face-to-face, og for enkelte mennesker kan det å ikke se terapeuten bidra til at vedkommende uttrykker seg friere.  Det å skrive kan for mange være terapeutisk og frigjørende i seg selv. Tekstbasert kommunikasjon kan også for noen gjøre at skam- og skyldbaserte følelser blir lettere å sette ord på og håndtere.

Tekstbasert terapi egner seg ikke for alle lidelser, og dersom du som klient opplever at du er i dyp krise, oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med en terapeut om kan treffe deg fysisk. Terapi over epost vil også være mindre egnet dersom du har behov for umiddelbar respons da epost ikke besvares med en gang.  

Tekstbasert terapi krever at du som klient har lyst og mulighet til å uttrykke deg gjennom det skrevne ord. Videre kreves det at du har tilgang på pc og/eller smartmobil, og at du har mulighet til å installere epostkonto eller chatte-konto som beskrevet her.