Medisinsk Yoga

mind and matter medisinsk yoga

Yoga er et filosofisk,ikke religiøst, system som støtter kroppens egen legende virksomhet. Medisinsk yoga (MediYoga) er en forskningsbasert terapeutisk yogaform som har oppnådd stor fremgang fordi den knytter sammen de urgamle holistiske redskapene innen yoga med den moderne medisinen. I dag finnes det mengder av vitenskapelige undersøkelser rundt yoga og meditasjon som viser at yoga har målbare effekter på kropp og sjel. 

MediYoga gjøres sakte og kontrollert, og er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i MediYoga da pusten er en vital kraft og forutsetning for liv. For de fleste mennesker er pusten en ubevisst funksjon, men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker som igjen påvirker velværet. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er opphisset, og når vi er avslappet og harmoniske, puster vi dypere og roligere.

Utøvelse av MediYoga påvirker kroppen og dens indre organer på flere positive måter. MediYoga kan skape mer fleksible og utholdne muskler, den kan påvirke fordøyelsen og hormonbalansen, og den kan gi deg et sterkere og mer utholdent nervesystem.

MediYoga brukes i dag som et kompletterende behandlingsverktøy i mange helseenheter i Norge. 

Absolutt alle kan praktisere MediYoga, og for de som ønsker å sitte på en stol, er dette fullt mulig. 

Ta kontakt for mer informasjon.